Rood
Rode wijnen uit Frankrijk

Arnaud de Villeneuve, Nr.153
Herkomst: Roussillon, Frans Catalonië
Druif:
Klimaat: mediterraan
Bodem: rolstenen, kalk, rode leisteen, graniet, gneiss en kalk.
Lekker bij: geroosterd vlees, vegetarische schotels en sommige kazen.

Arnaud de Villeneuve, Grenache Noir
Herkomst: Roussillon, Frans Catalonië
Druif: Grenache Noir
Klimaat: mediterraan
Bodem: kalkhoudende leem en bruine alluviale sedimenten
Lekker bij: rood vlees, eend, kruidige en exotische gerechten.

Arnaud de Villeneuve, Côtes du Roussillon, Cote Nature
Herkomst: Roussillon
Druif: Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre
Klimaat: mediterraan
Bodem: rolstenen, ijzerhoudend zand, maar overwegend kalk
Lekker bij: koude vleesgerechten, gegrild en gebraden rood vlees, schapenkaas.

Le Mas des Flauzières, Cotes du Ventoux
Herkomst: Vaucluse
Druif: Grenache, Syrah, Cinsault
Klimaat: mediterraan
Bodem: rolstenen op een kalkhoudende ondergrond, alluviale afzettingen
Lekker bij: Jonge wijnen: gegrild vlees
Oudere wijnen: vlees met saus, wild met veren, kazen met een sterke smaak

Le Mas de la Dame, Cuvée Gourmande, Rouge
Herkomst: Les Baux de Provence
Druif: Grenache, Syrah, druiven van biologische teelt (gecertificeerd AB)
Klimaat: mediterraan, droog, warm en dikwijls de mistral
Bodem: leemhoudende kalk
Lekker bij: de traditionele Provençaalse keuken, maar ook gegrilde zalm en tonijn, enigszins koel serveren.

Domaine des Riottes, Fleury
Herkomst: Noordelijke Beaujolais
Druif: Gamay
Klimaat: landklimaat
Bodem: graniet
Lekker bij: vleesgerechten met een saus, wild en sommige kazen
Fleury is één van de 10 Cru’s van de Beaujolais.

Colbert Cannet, Haut Medoc
Herkomst: Haut Médoc, Bordeaux
Druif: Cabernet-Sauvignon en Merlot
Klimaat: zeeklimaat
Bodem: grind op een kalk-leem ondergrond
Lekker bij: rood en wit vlees, gevogelte, wild en sommige kazen.

Chateau Saint Ahon, Cru Bourgeois, Haut Médoc
Herkomst: Haut Médoc, Bordeaux
Druif: Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 28%, Cabernet Franc 10% Petit Verdot 2%
Klimaat: zeeklimaat
Bodem: grind op een kalk-leem ondergrond
Lekker bij: rood en wit vlees, gevogelte, wild en kazen (geen schapenkaas)
Een wijn die veel waar voor zijn geld biedt. Rijpt gedurende een jaar op eiken fusten.

Chateau Viella
Streek van herkomst: Zuid West Frankrijk
Druif: Tannat 60%, Cabernet Franc 40%
Klimaat: zee klimaat.
Bodem: leemhoudende kalk, silicium en grind.
Lekker bij: Cassoulet, Confit, Magret de Canard, Wild, Schapenkaas uit de Pyreneën
Madiran is een klein wijngebied aan de voet van de Pyreneën, stevige volle rode wijnen. De Tannat is de voor dit gebied kenmerkende druif.

Chateau de la Marjolière
Streek van herkomst: Zuid West Frankrijk, omgeving van Cahors
Druif: Cot 80%, Merlot 20%
Klimaat: op de scheiding tussen zee klimaat en mediterraan klimaat
Bodem: kwarts, rode leem, ijzerhoudend zand, verweerde stenen en kalk.
Lekker bij: Charcuterie, confit de canard, wild, cassoulet (zware stoofschotels) en blauwschimmelkazen.
De Cot, ook wel Malbec genoemd is de oorspronkelijke druif van deze streek.

Chateau Laurou
Streek van herkomst: Zuid West Frankrijk, ten noorden van Toulouse
Druif: Négrette 50%, Syrah 35%, Cabernet Sauvignon 15%.
Klimaat: op de scheiding tussen zee klimaat en mediterraan klimaat
Bodem: kwarts, rode leem, ijzerhoudend zand, verweerde stenen en kalk.
Lekker bij: rood en wit vlees gegrild of gebakken, wild en sommige kazen.
De Négrette is een oorspronkelijke druif, die alleen in deze streek wordt aangeplant.

Domaine du Rochouard, Bourgueil
Herkomst: Touraine
Druif: Cabernet Franc
Klimaat: zeeklimaat
Bodem: tuf, silex, leem
Lekker bij: jonge wijnen: charcuterie, wit vlees, kazen,
Rijpe wijnen: rood vlees, wild, kazen.

Domaine du Rochouard, Saint Nicolas de Bourgueil
Streek van herkomst: Loire vallei, Frankrijk
Druif: Cabernet Franc
Klimaat: micro klimaat met de kenmerken van een zee klimaat,
Bodem: Tuf, zandhoudend leem en grof zand
Lekker bij: Jonge wijn: charcuterie, wit vlees, grillades, stoofschotels en geitenkaas,
Oudere wijn: rood vlees, wild en harde kazen.

Brezé, Saumur, rood Clos Mazurique
Herkomst: Westelijke Loirevallei
Druif: Cabernet Franc, druiven van biologische teelt, gecertificeerd Agriculture Biologique
Klimaat: micro klimaat met de kenmerken van een zee klimaat
Bodem: leemhoudende kalk, tufsteen
Lekker bij: om zo maar te drinken, bij rood en wit vlees en sommige kazen, vooral geitenkaas uit de streek.

Chateau de Rhodes,Gaillac, rouge
Herkomst: Zuid West Frankrijk, de streek tussen Toulouse en Albi
Druif: Duras, Braucol, Syrah
Klimaat: invloeden van een mediterraan en een zee klimaat
Bodem: leemhoudende kalk en kiezel, molasses
Lekker bij: gegrild vlees, magret de canard, stoofschotels, sommige kazen.

Instant Plaisir, rood, Vin de pays des Cotes Catalanes
Herkomst: Roussillon, Frans Catalonië
Druif: Grenache Noir, Syrah en Mourvèdre
Klimaat: mediterraan
Bodem: leemhoudende kalk, graniet, leisteen en rolstenen
Lekker bij: geroosterd vlees, koud vlees en sommige kazen.

Arnaud de Villeneuve, Coté Nature Bio
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.