Over ons

Maison de Saumur et de Loire is een onafhankelijke importeur van kwaliteitswijnen uit Frankrijk. Alle wijnen worden rechtstreeks geïmporteerd. Aan de wijnen die wij in ons assortiment opnemen stellen we een paar voorwaarden: ze moeten tot de betere wijnen van hun herkomstgebied behoren, ze moeten niet al door anderen in Nederland geïmporteerd worden, de producenten moeten werken met eerbied voor het milieu.

Veel van onze leveranciers behoren tot “Les Vignerons Independant”, een vrijblijvend samenwerkingsverband van kleine zelfstandige wijnboeren. Sommigen zijn gecertifceerd Agriculture Biologique (AB), anderen werken volgens de lutte raisonnée, maar altijd met oog voor het milieu.

Een verdere uitbreiding van ons assortiment is een gestaag en zorgvuldig proces.

Eigenaar is Migchel Dirksen, die na jarenlang voor een grote bank te hebben gewerkt, sinds een aantal jaren actief is in de wijnsector. Hij is in het bezit van het diploma Vinoloog van de Wijnacademie en ingeschreven in het register van vinologen.

Belangrijk vindt hij het op peil houden van zijn wijnkennis, het delen van zijn kennis met anderen en het kunnen aanbieden van kwaliteitswijnen voor een schappelijke prijs.